"Masalah adalah peluang untuk anda menyerlahkan kepada diri sendiri bagaimana kebolehan anda menyelesaikan masalah itu" -Allahyarham Datuk Razali Ismail, Wira IPGM-

MQA : Berita yg dah sejuk

>> Friday, January 14, 2011

weekasiongmp: I can confirm tt PISMP must be recognised by MQA. This coming meeting is crucial. BSM gets the blame but it is unfair simply bcos MQA, SPP and JPA r not under MOE. Pls chk your source of info. Not hearsay RT @lengbandeng: @weekasiongmp @tengchangkhim @tonypua @limkitsiang @cmlimguaneng "还要等MQA的鉴定,这不是我们所能决定的,不过,都已尽量去催了!"上周,我们得知问题出在BS.MANUSIA,但为何现在还在赖MQA?您真的有跟进吗


Itu lah jaminan dari Timb. Menteri Pelajaran, Dr. Ir. Wee Ka Siong dalam twitter beliau pada 14/1/2011. Meeting MQA seterusnya akan berlangsung pada 25 Januari ini. Setakat nih Pengajian Sosial masih lagi "dalam penilaian". Kalau clear MQA, mungkin cepatlah posting.

Sebenarnya, aku rasa kita faham dengan situasi ini. Tapi masalah yang dihadapi ialah ketiadaan maklumat yg credible membuatkan kita rasa tak best, rasa resah dan gelisah. Maklumat yg ada berdasarkan "pak cik aku cakap", "member aku cerita", "sepupu aku bagitahu". Hearsay, kabor mat saleh. Nasib baik ada, amoi maktab mana yg tepek tweet nih kat group FB PISMP 2007 @ IPG.

Apehal pun, berdoalah untuk meeting MQA yg seterusnya nih. Masa depan tu...

2 comments:

thoyyibah January 14, 2011 at 10:25 PM  

thanks abg li 4 the info..
semoga dipermudahkan jalan kita..

kudabesiALGOJO January 15, 2011 at 3:04 PM  

sama2..smoga dipermudahkan jalan

benda nih complicated sbenarnya, tapi tak leh lak tulis kat sini haha

About This Blog

Lorem Ipsum

CENTRE OF EXCELLENT

  © Blogger template Palm by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP