"Masalah adalah peluang untuk anda menyerlahkan kepada diri sendiri bagaimana kebolehan anda menyelesaikan masalah itu" -Allahyarham Datuk Razali Ismail, Wira IPGM-

Tahniah

>> Wednesday, June 8, 2011

Salam...

Sempena cuti sekolah ni banyaklah jemputan2 kenduri...
Tak terkecuali dari kalangan ahli PISMP2 jugak...

First Tahniah dan Selamat Pengantin Baru diucapkan kepada Iqhwan and isterinya Amirah...
Kenduri belah pengantin lelaki pada 4 Jun 2011 (maaf x dpt hadir)
Semoga berbahagia sehingga ke akhir hayat....


Secondly Tahniah kepada Shazatul Shima di atas pertunangannya bersama jejaka pilihan Zaki...
Semoga cepat2 melangsungkan majlis perkahwinan dan jangan lupa jemput kami semua...
Tarikh pertunangan : 5 Jun 2011p/s : Tahniah diucapkan kepada semua yang melangsungkan majlis perkahwinan dan pertunangan pada musim cuti sekolah nie....2 comments:

Al-Manar June 14, 2011 at 11:19 AM  

Saya ucapkasn ntahniah dengan adanya satu blog satu rumpun guru guru yaang sebaya dan berkerlulusan sama. Harapnya kumpulasn berterusan bukan untuk setahunn dua. Kalaun boleh berpanjangan berpupuh tahun dari hari ini.

Mengekalkan persahabatan akan menjadi satu erti yang amat berharga dimasa yang kita tidak jangka sekarang. Kepada saya sekalu terlintas dihati kekesalan kerana tidak memanjangkan silatul rahim dengan kawan kawan persekolahan 60 tahun dahulu. Yang tinggal cuma apa yang ada dalam ingatan dan sedikit bahan yang ditulis dan masih tersimpan.

Saya rasa sedih bila saya melihat penulisan yang berbentuk gurauan dengan menggunakan bahasa yang bercampur, Inggeris dan Melayu, dan singkatan kata sperti kanak kanak. Kepada saya amat lah tidak wajar penulisan sebegitu datang dari kalangan prndidik. Janganlah diumpamakan 'kalau ayah kencing berdiri n...'

Saya tidak berkebolehan menulis dalam bahasa Meklayu yang terkini kerana saya datang dari kumpulan lima-puluha (1950's) yang menggunakan tatabahasa dan ijaan yang amat berbiza. Tetatpi saya berbangga kalau saya dapat menulis dan pembaca memahami apa yang ditulis tanpa campuran bahasa Melayu yang sudah dirokokkan oleh DBP sendiri yang saya anggap telah mrenkhianati bahasa Melayu yang dipenuhi cici keugamaan dengan ijaan asal abjad al Quran ber bahasa Arab.

Salam hormat

kudabesi June 15, 2011 at 10:07 PM  

terima kasih atas teguran, kami sedar dalam penulisan terkadang jari lebih laju dari fikiran..akan cuba diperbaiki

Bahasa Jiwa Bangsa, Lenyap Bahasa, Hancur Bangsa

1 Bahasa, 1 Negara

About This Blog

Lorem Ipsum

CENTRE OF EXCELLENT

  © Blogger template Palm by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP