"Masalah adalah peluang untuk anda menyerlahkan kepada diri sendiri bagaimana kebolehan anda menyelesaikan masalah itu" -Allahyarham Datuk Razali Ismail, Wira IPGM-

Menggamit Memori Ramadhan…Part II

>> Friday, July 22, 2011

by Mazlinda Adnan


    • Menggamit Memori Ramadhan…Part II
      (sila baca sambil dengaq lagu Man Bai & Raihan-Harapan Ramadhan)

      Rindu kan?
      Tp mostly post sebelum ni byk refer to boys pny kenangan..ok ada la jgk kenangan kita suma ramai2..So, aku rs terpanggil utk buat post ni utk membangkitkan lagi nostalgia Ramadhan kita suma,esp geng “gifted” (bdk pompuan)

      Ingat lg tak?
      Pkl 5.30 ja kita mst turun bwh..p café x pon jln sket p Makjah? Kalo nk p bazaar kena tggu time btoi2 rajin nk berjalan..tp semenjak ada kenderaan rasmi, langkah jd panjang sket..bazaar pon p yang Pantai Dalam sana..x pon Anis Corner..

      Ingat lg tak?
      Time sahur paling best..biasanya Siti / Shima yg akan p ketuk pintu bilik..pastu time sahur la mcm2 cerita akan keluaq..cerita brand baju raya zmn kanak2(Kiko,Kiki Lala,Rocky One), drama yg ada time kita kecik2 la..mcm2..even cerita yg sama ja dok ulang2 tp kita still jgk sembang kan?org len bertadarus tggu subuh, kita rancak sembang..itu belum lagi time ada tv..time sahur la cita best..cita apa ntah yg benjy jd jibet tu, pastu Nur Kasih la..

      Ingat lg tak?
      Time teraweh pon best..sbb nk tggu tgk moreh apa kan?time surau x da aircond mesti nk berebut plh sejadah “sejuk”..br best nk sujud.pastu x mau dok saf dpn sbb nnt tirai(yg pisahkan bhgn muslimin ngan muslimat) tu suka nk terangkat..lagi satu suka nk teka2 sapa imam ngan bilal..kalo imam baca laju mst smangat ja tp bila imam yg baca surah panjang2 tu tahap kekusyukkan dah jd rendah..

      Ingat lg tak?
      Masak megi sampai menggugat iman orang yg posa?rezeki sahur yg tak habis pastu blh simpan utk lunch?best kan sbb mst ada geng nak mkn sama2..hehe


      Ingat lg tak?
      Iftar kelas kita kat KFC Jalan Universiti ?sepatutnya hari tu kelaih kita iftar free kt IPBA kn?tp perancangan Allah tu lg teliti..1st time tu dpt kumpul semua 20orang..pastu, thn lepas kt Flamming Steamboat...ada tu yg byq RM23 tp makannya RM10 ja kan?haha..best sgt bila igt blk suma tu...kan best kalo kita dpt ulang balik..huhu

      Jadi, bersempena dgn Ramadhan yg bakal menjelang x lama lagi ni..marilah sama2 kita menyambutnya dengan hati yg terbuka. Ikhlaskan diri dlm semua perkara yg kita buat dan sama2lah kita melipatgandakan amalan kita.. Semoga Ramadhan kali ni akan memberikan sinar baru dlm hidup kita..ecewah!

      Peace, no war..

      AKU RINDU “MEREKA YG 19” ITU..

7 comments:

Anonymous July 22, 2011 at 4:57 PM  

yeahhh.. siap ada part II lagi.. rajin2 laa nulis dalam ni line..
password pun dah ada kan.. mana ko pau xtau laaa..haha..

PERT THE LEGEND

linedabesh July 22, 2011 at 9:13 PM  

oit..aku manada password.aku mntk tlg ct publishkan la..

Jai July 22, 2011 at 9:58 PM  

line...
link tu xleh link pun..
nak tengok gambarr....

kudabesi July 24, 2011 at 9:40 PM  

oit bagi password..gua nak letak nuffnang, lepas gak bayar2 astro haha

kenangan ramadhan, tak dapat lupa ek?

motor kena saman, handle brek bengkok, cover set belakang pecah sebab nak beli baju raya

hoho

SangKunang July 25, 2011 at 12:27 AM  

berkurun ko duk sebilik ngan aku takkan ko xtau password kegemaran aku untuk blog dan bende2 social network ni..haha

Hang Jebat July 26, 2011 at 2:57 PM  

muahaha.. lawak toi.. t yg aku pelik nape mrindui group 19? bukan kita 20 ke? hang jgn racist line haha... skrg sume dah sibuk n dah mula ada tanda2 yg lupe dkt member2.. tahla.. aku msj korg balas aku senyum.. korg yg msj dlu lgla aku senyum.. 5+6x aku msj n komen FB korg xlayan so jwbye go to hell la.. puiii haha

linedabesh July 26, 2011 at 9:22 PM  

laa..mksud 19 tu sbb aku da tolak diri aku sorg..so aku rindu la hmpa suma yg lagi 19 tu..hehe

About This Blog

Lorem Ipsum

CENTRE OF EXCELLENT

  © Blogger template Palm by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP